A les 19:00 hores del dia 1 de setembre de 2017 dóna inici l’Assemblea de Delegats per a donar inici a la temporada 2017 – 2018, amb la presència dels membres de la Junta Directiva i dels delegats representants dels equips inscrits per a la temporada.

Després de donar la benvinguda als assistents a la que serà la 52a temporada organitzada per aquesta Associació, es passa a informar i comentar amb els presents els diversos temes a tenir en compte per a la propera temporada.

En primer lloc s’informa dels canvis que ha hagut a nivell d’equips en referència a la passada temporada:

-          Hi han hagut dos equips que no continuaran en els nostres campionats: l’UE Vila-Sacra, que ha decidit passar a Quarta Catalana i el Veterans de Mont-ras, que no fan equip.

-          Per altra banda han hagut tres altes d’equips nous: Cafeteros FC, equip de Girona però que jugarà a Salt; Atlético Vilajuïga, equip creat per alguns exmembres de l’equip Misterio FC;  Veterans AE Blanc i Blava, de Lloret de Mar.

-          Hi ha hagut també una fusió d’equips: el Veterans de Bordils s’ha unit a un grup de veterans de Flaçà i han creat l’equi Veterans de Bordils-Flaçà.

-          També s’han registrat alguns canvis de nom: l’equip P. Barcelonista de Lloret passa a dir-se Inter Sporting; l’equip Veterans de Lloret-Fotozoo passa a dir-se CF Lloret Veterans; l’equip Veterans Iberoamericanos passa a dir-se Peruvian-Bar La Frontera.

En quant a la composició dels grups, s’explica que entre baixes i noves incorporaciona aquesta temporada comptem amb 35 equips, per tant hem hagut de fer un grup amb 18 equips, que és el Grup A i un altre grup amb 17 equips, que és el Grup B.

Per a la formació del Grup A, per una banda s’han passat a aquest grup els dos primers classificats del Grup B de la temporada passada (CE Anglès i AD Ca La Guidó), i per altra banda l’últim classificat de la lliga del Grup A de la temporada passada (Veterans d’Arbúcies) ha passat al Grup B.

Per a la formació del Grup B, els quatre equips que hi eren la temporada anterior i que ara surten (UE Vila-Sacra, Veterans de Mont-ras, CE Anglès i AD Ca La Guidó) queden compensats per quatre equips que ara s’incorporen (Veterans d’Arbúcies, Cafeteros FC, Veterans de Vilajuïga i Veterans AE Blanc i Blava).

Es passa a nomenar equip per equip els integrants de cada grup.

Seguidament es comenten les dates del calendari, amb inici i final de cada volta de lliga i ornades de descans o festives de cada una d’elles. També es fa referència a les dates en que es disputarà el torneig Mateu Pell. Es comenta el fet de que la jornada del 6 de gener (festivitat de Reis) hi ha competició, però que si hagués depengut únicament de la nostra organització nosaltres l’hauriem considerat festiva, ara bé, com que estem lligats als calendaris de la Federació per anar en la mateixa pauta que ells, i com que ells en els seus calendaris han considerat aquesta data com de competició, nosaltres també hem hagut de fer-ho.

S’informa de la gran dificultat que representa l’elaboració dels nostres calendaris, ja que hi ha molts equips (13) que han de compartir camps com a local amb altres clubs de la FCF, i altres (7) que comparteixen camp amb equips de les nostres mateixes competicions.

Passem tot seguit a comentar algunes propostes que des de l’Organització s’ha cregut oportú plantejar en l’aspecte normatiu, per tal de debatre-ho entre tots i d’arribar a acords:

-          En primer lloc es planteja que hi ha algins codis de sancions que tot i tenir diferents matisos representen la mateixa gravetat de conducta envers l’àrbitre, però en canvi preveuen diferent número de partits de sanció. És el cas dels Codis 7 i 8, que preveuen sancions de 3 a 6 partits mentre que el Codi 5 en preveu 1 partit, éssentels tres Codis de similar gravetat. Es proposa que els tres codis citats es sancionin amb 1 partit. També es proposa un canvi en el número de partits de sanció aplicable al Codi 9, que ara és de 4 a 8 partits per entendre que és un càstic desmesurat per la descripció de la conducta que castiga i es proposa que aquesta passi a ser d’1 partit de sanció. Les propostes són acceptada per l’assemblea.

-          Alguns delegats proposen que siguin castigades més severament les conductes violentes i agressives dels jugadors i que es passi a sancionar el jugador que agredeix contundentment a un contrari de la mateixa manera que es fa quan l’agredit és l’àrbitre, és a dir, amb una sanció fins nou avís. Es proposa també que si un ugador agredit repeleix l’agressió de manera també violenta aquest sigui castigat entre 6 a 9 partits d’inhabilitació. Després de debatre aquestes propostes, aquestes són aprovades per l’assemblea.

-          Un delegat proposa que en la jugada del fora de joc es torni a fer servir el criteri que es feia abans de modificar la norma, és a dir, que no s’hagi d’esperar a veure si el jugador intervé en la jugada sinó que es piti si en el moment de la centrada està en posició incorrecta. Aquesta proposta és acceptada per l’assemblea.

-          El següent tema que es planteja des de l’Organtizació és el dels jugadors federats, ja que el nostre Reglament fa esment de la prohibició d’aquests en els nostres campionats fent referència únicament als practicants de futbol 11, però no hi ha cap referència als practicants federats d’altres esports. Després d’un debat entre els assistents s’arriba a l’acord que s’acceptaran en els nostres campionats a federats d’altres esports encara que tinguin llicència en vigor, exceptuant els federats de futbol sala.

-          Des dels delegats es planteja el tema de la incorporació de jugadors per a la disputa del Torneig Mateu Pell, de si s’hauria de continuar com fins ara (podent fitxar a jugadors d’altres equips que no disputen el torneig), de si s’hauria de poder fitxar únicament a jugadors d’equips que ja haguéssin estat eliminats), de si s’hauria de limitar el número d’incorporacions. Finalment s’arriba a l’acord de que no es podran fitxar jugadors per al Mateu Pell i que els equips que el disputin hauran de fer-ho amb els mateixos jugadors que van acabar la lliga.

-          Un delegat llença la idea de que igual que es fa en el partit de la final del torneig Mateu Pell, que es juga la primera part amb les pilotes d’un equip i la segona part amb les pilotes de l’altre equip, aquest sistema es faci durant tot el torneig, La proposta és acceptada.

-          El següent tema que es planteja des de l’Organtizació és el de la resolució dels partits ajornats per força major que al final de la seva volta no han estat recuperats. Es proposa que donat que no hi ha cap equip responsable de l’ajornament, en cas de que no es recuperi, es doni per definitiu el resultat d’empat a zero gols. La proposta és acceptada.

-          Per continuar l’Organització planteja la possible incorporació de dones com a jugadores en els nostres campionats, donat que ja hi ha hagut alguna sol·licitd al respecte i que la nostra associació es caracteritza per la promoció de l’esport amateur sense cap limitació. Les dones que hi participessin haurien de fer-ho en les mateixes condicions que els homes en quant a edat per ésser veteranes, prohibició de ser federades, etc. La proposta és acceptada.

-          Un altre tema plantejat per la Organtizació és el del sorteig per establir els vuitens de final del Torneig Mateu Pell, donat que fent-ho com s’havia aprovat en la darrera assemblea de fer-ho per sorteig pur en l’edició del 2017 havia donat molts emparellaments entre equips del mateix grup. Davant aquest plantejament sorgeixen diverses solucions: 1a. Que hi hagin dos bombos diferents, un amb els equips del Grup A i l’altre amb els equips del Grup B, de manera que sempre quedarien emparellats eqips de grups diferents; 2a. Que s’estableixin els emparellaments de manera creuada i inversa entre l’ordre de classificació dels dos grups; 3a. Continuar fent-ho amb el sistema del sorteig pur. Després de votar les diferents opcions, el sitema que obté més recolzament és el del sorteig pur, amb la particularitiat de que a aquest hi podran assistir alguns delegats.

-          Tot seguit es tracta a menera de recordatori el tema de l’abastiment d’aigua. Per cortesia l’equip local ha de subministrar al visitant la suficient aigua per a hidratar-se i refrescar-se els seus jugadors durant tot el partit. L’aigua ha de ser suficient i transportable per poder-la dur a les banquetes, la qual cosa vol dir que ha de ser embotellada.

-          Ja per finalitzar i també com a recordatori, es comunica als assistents la prohibició d’ocupació de les banquetes a totes aquelles persones que no tinguin fitxa amb l’equip.

Sense cap més tema a tractar, es dóna per acabada l’Assemblea a les 20:30 hores aproximadament