Inici Biografia  Programes de concert  Repertori  Discografia  Calendari de concerts  Enllaços/Links    Contacte  


Margarida Lladó  -    Mezzosoprano   

             

 

 

 

 

         Nascuda a Buenos Aires (Rep. Argentina). Estudià cant a Barcelona amb Mª Dolors Aldea i  piano amb Albert Balcells i Àngel Soler, obtenint el Títol de Professor Superior de Cant al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb excel·lents qualificacions.

 

 Ha realitzat cursos de perfeccionament tant de tècnica com d’ interpretació amb Paul Schilawsky, Dalton Baldwin, Wolfram Rieger, Kurt Widmer, Cindee Sanner, Nancy Argenta, Enriqueta Tarrés, Iain Burnside i Alan Branch.

 

           Va estudiar a Londres, a la Guildhall School of Music and Drama, un curs de posgrau d’un any, treballant amb Rudolf Piernay, Emma Kirkby, Philip Pickett i David Roblou, entre d’altres.

 

            Ha ofert recitals i concerts a Alemanya, Japó, Argentina, França, Anglaterra, Itàlia, Catalunya, les Illes i diversos indrets de la resta de l’Estat Espanyol, amb repertoris ben diversos, des de música antiga fins a obres d’autors contemporanis.

 

            Com a solista tant en oratoris com en òpera, ha cantat sota la direcció de Josep Pons (La Atlántida, de Falla,al Festival de Granada, amb muntatge de La Fura dels Baus), Robert King (Requiem, de Mozart a l’Auditori de Barcelona), Víctor Pablo Pérez (Somni d’una nit d’estiu, de F. Mendelssohn, a A Coruña i Vigo), Philip Pickett (Llibre Vermell de Montserrat, al Queen Elizabeth Hall, de Londres), Salvador Brotons (Requiem de Mozart al monestir de Poblet), Manuel Valdivieso (Requiem, de Mozart, The Ugly Duckling,de Prokofieff, entre d’altres), Josep Vila (Missa en si m. i Passió segons Sant Joan, de J.S. Bach, entre d’altres), Jordi Colomer (Messíes, de G.F.Haendel, Passió segons Sant JoanMissa en si m i Passió segons Sant Mateu, de J.S. Bach, entre d’altres), Lluís Vila (Oratori de Nadal, de C. Sain-Saëns, Stabat Mater d’Andreví, Membra Jesus Christi de Buxtehude, entre d’altres)  i Guerassim Voronkov (Il Matrimoni Secreto, de Cimarosa, al Teatre Principal de Barcelona), etc.                       

 

            Ha enregistrat un CD amb obres de Ferran Sor amb el guitarrista Xavier Coll, per al segell discogràfic La Mà de Guido. 

 

            Col·labora freqüentment amb diverses formacions instrumentals de cambra i de música antiga, entre les quals cal destacar: el grup Al Ayre Español, dirigit per Eduardo López Banzo, amb qui va realizar una gira per l’Estat Espanyol amb la sarsuela barroca espanyola Júpiter y Semele, de Literes;  la Capella Virelai, dirigida per Jordi Reguant, amb qui ha enregistrat dos CD de música espanyola del Renaixement, a més de participar en els principals festivals musicals (Perelada, Pórtico de Zamora, etc.); In Canto, amb el qual també ha enregistrat un CD amb la integral dels duos del Cançoner de Calàbria; el grup  La Sprezzatura, de Londres i 4x4sextet, quartet vocal i piano a quatre mans amb qui, a banda de diversos concerts a l'estat espanyol, té prevista una gira al Japó el juliol del 2014.

 

           Compagina l’activitat concertística amb la pedagògica com a professora de cant al Conservatori Professional de Música de Manresa i al Palau de la Música Catalana, com a assessora vocal de l'Orfeó Català i professora de cant. També realitza amb assiduïtat  cursos i masterclasses de cant a  Anglaterra, Alemany i França, així com a diversos indrets de l'estat espanyol: Segovia, Madrid, el Pais Basc, Barcelona, Girona, etc.

 

              És sòcia fundadora de l'ACPC (Associació Catalana de Professors de Cant) i membre de l'associació nord-americana NATS (National Association of Teachers of Singing).