CONQUERIDORS I TAMBORS DE BATALLA.

 

 

                                

 

ÚLTIMA HORA DE LA FESTA MORO-CRISTIANA ALZIRENYA

ACTUALITZADA 17-09-2018

 

 

 

VIDEO PROMOCIONAL DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS D' ALZIRA.

PROGRAMA D´ACTES DE LA FILÀ CABALLERS CONQUERIDORS D'ALZIRA FESTES 2018

 

DÍA 9 D'OCTUBRE

"DÍA DE LES TERRES VALENCIANES SANT DONÍS"

DÍA 7 D' OCTUBRE

"DÍA DE LA PATRONA SANTA CATERINA L'OFRENA"

DÍA 6 D'OCTUBRE

"L' ENTRÀ I AMBAIXADA"

DÍA 5 D' OCTUBRE

"ENTRADA FALSA I NIT DE L' OLLA MORA"

 

DÍA 4 D' OCTUBRE 

20:00 H ACUDIREM AL MASSET PER A ENGALANAR EL TERRITORI CONQUERIDOR

A LES 22:00 H SOPAR DELS OUS TRENCATS.

A LES 23:00 H. ENTREGA DE LA CORONA A NA VIOLANT D'HONGRIA 2018 MARIAM SANZ I MASSERES.

DÍA 30 DE SETEMBRE

DÍA DE LA PATRONA D'ALZIRA. NTRª SRª DE LLUCH. COM ES TRADICIONAL EIXIREN VESTITS AMB EL TRAGE OFICIAL A ACOMPANYAR A LA VERGE EN LA SEUA PROCESSÓ DE RETORN AL SEU REIAL SANTUARI DE LA MUNTANYETA DE SANT SALVADOR. 

DÍA 23 DE SETEMBRE DE 2018

 10:00H  REUNIÓ AL MASSET  PER INICIAR EL SAFARRANXO DE NETEJA. PREPARAR ELS TRAGES DE L'ENTRÀ 2018.

14:00 H DINAR DE FILÀ ARRÒS NEGRE I REUNIÓ PREPARACIÓ DE FESTES 2018. 

DIA 08-09-2018

video dels moments del pregó de festes 2018 i presentació de càrrecs

 

 

 

 

EXPOSICIÓ DE CARTELLS CONCURS NACIONAL 2018

 EXPOSICIÓ RETROSPECITVA DE CARTELLS ANUNCIADORS DE LA FESTA 2018

HOMENATGE A L`ÒBIT DEL REI JANUME I  27 DE JULIOL DE 2018  CERCAVILA DESDE LA PLAÇA MAJOR A LA CASA PALAU O DE " L'OLIVERA"

CONCURS NACIONAL DE CARTELLS FESTERS 2017

 

FOTOS AÇÍ

LA NOSTRA FILA HA PARTICIPAT A LA CAPITANIA CRISTIANA DE BELLREGUARD. 23-09-2017

El passat dia 23 de setembre. La Filà Caballers Conqueridors participaba activament de la capitania cristiana de Bellreguard. Desde l´any 2011, la nostra fila te una gran amistat amb la comparsa Dracs de Bellreguard que en guany tenia la Capitanía cristiana i el se Capità fou Eusebio. Un gran personatge fester de prò. Dins dels diversos blocs que tenia dita capitanía. nosaltres estabem en la guardia d'honor al fester difunt, acompanyant una carrossa amb un conegut Trò precedida per un magnific ballet. Desde la Filà Conqueridors d' Alzira volem felicitar als membres de la Filà Dracs per la seua magnífica posada en escena.

 

 

DIR AGOST ES DIR ALMASSERA 2017

Ja fa 6 anys que la nostra Filà participa de l'entrada de moros i cristians de la població d' Almassera. la Comparsa Ben-Vinguts i la Nostra Filà sempre junts en pro de la festa. es un plaer t robarte amb el Caballers de la Conquesta de Castellò de la Plana i s' ha Na Violant, Amb el Caballers i dames del Drac i com no podia ser d'Altra mena.... amb un grannombre de comparses mores de la zona de L´Horta. Gracies per la vostra gran acollida.

FOTOS PUNXA AÇÍ

LA NOSTRA FILA HA PARTICIPAT EN LA CAPITANIA CORSARIA D´OLIVA

La nostra Filà, ha partcipat convidada, el  día 21 de juliol de 2017, en la Capitania cristiana de la Filà Corsaris de la ciutat d´Oliva.

 

 

 

Nuevo Árticulo en Miscelania

“Tratado de Corbeil” (1258) El pan catalanismo en pelotas

 

12-09-2014

ELS CONQUERIDORS, ESTRENAREM AHIR, LA PRIMERA MARXA CRISTIANA "TAFANERS 2014" DEDICADA A ENCARNA TAFANER PEREZ . MARE DEL CAPITÀ 2011 JOSEP BERNAT IBORRA I TAFANER. ELS SEU COMPOSITOR ES RAIMON DELGADO SALOM .

 

 

 

CONCURS DE CARTELLS MOROS I CRISTIANS D'ALZIRA 2016

Organitzat per l'Associació Cultural Moros i Cristians “La Vila d'Alzira”, es convoca el V Concurs de Cartells per a les Festes 2014, 
d'acord amb les següents

BASES 
(ver bases en castellano)

PRIMERA.- Els originals seran inèdits i amb un tema relacionat amb els Moros i Cristians, de tècnica lliure i hauran de portar l'escut de l'Associació Cultural Moros i Cristians “La Vila d'Alzira”, l'escut de la ciutat d'Alzira i de la UNDEF com a únics símbols, ensenyes o al·legories que pogueren ser interpretades o definides com a símbols. (descarregar escut de l'Associació -escut d'Alzira - Undef)

SEGONA.- El text haurà d'estar escrit en valencià, i hi constarà, únicament, la llegenda “MOROS I CRISTIANS DE LA VILA D'ALZIRA 2014. Del 3 al 5 d'octubre”.

TERCERA.- Els esbossos originals hauran de medir 59'4 x 42 cm., amb un suport rígid (cartó-ploma), orientació verticali quedaran en propietat de l'ASSOCIACIÓ CULTURAL MOROS I CRISTIANS “LA VILA D'ALZIRA”, a excepció dels no premiats o no admesos a concurs.

QUARTA.- Tindran opció al concurs tots els esbossos que es presenten dins del termini i d'acord amb les normes establides en les bases.

CINQUENA.- Els originals hauran d'enviar-se per correu o entregar-se en mà, abans de les 13'30 h. del dimecres, 10 de setembre, sense firmar, en sobre tancat, al Centre d'Informació Juvenil (Casa de la Cultura, C/ Escoles Pies 4, 1r pis. 46600 ALZIRA), de dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h. (està tancat per les vesprades) i dirigit a l'ASSOCIACIÓ CULTURAL MOROS I CRISTIANS “LA VILA D'ALZIRA”. També s'haurà d'adjuntar una còpia digital en CD. Haurà de dur la inscripció “Per al concurs de Cartells Moros i Cristians de la Vila d'Alzira 2014”. Acompanyarà a cada original un sobre tancat on conste el lema i, al seu interior, les dades de l'autor (descarregar el model a omplir).

Els originals no guardonats podran ser retirats al Centre d'Informació Juvenil (Casa de la Cultura, C/ Escoles Pies 4, 1r pis. 46600 ALZIRA), de dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h. i de 17 a 19'30 h. (excepte divendres de vesprada), des del 6 fins al 28 d'octubre. Passat este termini no es podrà efectuar cap reclamació de devolució.

SISENA.- S'estableix un únic premi de 300 € per al guanyador.

SETENA.- El cartell guardonat amb el primer premi, signat pel seu autor, serà el cartell anunciador de les festes. Així mateix, serà la portada del Llibre de les Festes de Moros i Cristians 2014 i del díptic informatiu. Quedarà en propietat de l'ASSOCIACIÓ CULTURAL MOROS I CRISTIANS “LA VILA D'ALZIRA”, qui es reservarà el dret de la seua edició sempre que ho considere oportú mentre l'autor perdrà tots els drets que hi poguera tindre.

HUITENA.- La resolució del jurat serà inapel·lable i es farà pública durant l'acte de Presentació de Càrrecs que es farà el dijous, 19 de setembre a la Casa de la Cultura d'Alzira. El guanyador rebrà la comunicació via telefònica. Posteriorment es donarà a conéixer a través dels mitjans de comunicació. Si per estimació del Jurat, als esbossos presentats no hi haguera un mínim de qualitat artística, este podria declarar desert el Concurs. Si es dóna esta circumstància, el Jurat podrà optar per la selecció d'un dels treballs presentats, per ser usat com a cartell anunciador i publicat com a il·lustració de portada del Llibre de Festes de Moros i Cristians, el qual seria premiat amb 100 €, en metàl·lic.

Els treballs s'exposaran a la Casa de la Cultura , del 11 de setembre al 2 d'octubre de 2014. El jurat farà una selecció dels millors cartells per a ser exposats.

NOVENA.- Serà potestat de l'ASSOCIACIÓ CULTURAL MOROS I CRISTIANS “LA VILA D'ALZIRA” rebutjar els originals que no complisquen en la seua totalitat les presents bases. En cas de trobar algun tipus de plagi referit a altres obres, el premi es declararà nul i els següents premis milloraran la seua posició.

DESENA.- Totes aquelles qüestions que no estigueren reflectides en estes bases seran resoltes per l'ASSOCIACIÓ CULTURAL MOROS I CRISTIANS “LA VILA D'ALZIRA”. Poden telefonar al 630.142.042 (David) o escriure ajunta@morosicristiansalzira.com.

Delegació de Cultura 
Juny de 2016

EN BREU US PASAREM LA PROGRAMACIÓ MES DETALLADA DELS ACTES PROGRAMATS PER LA JUNTA DIRECTIVA DE L'aSSOCIACIÓ CULTURAL MOROS I CRISTIANS " LA VILA " D'ALZIRA. DESITGEM QUE GAUDIU DE VALENT DEL MIG ANY DE MOROS I CRISTIANS.

 


RECORD FESTER DEL MOROS I CRISTIANS D'ALZIRA ALS ANYS 1980.

Açí a peu de foto vegem als menbres de la Filà Abassíes i un detall prou important els primers cristians de la ciutat Filà St. Judes(LLauradors amb els seus gaïatos,birvaoretes i llegonestes).

si algú té o pot enviar-nos mes fotos velles dels feters precursos a l'actual festa ús estarem ben agraits doncs hem de coneixer el nostre passat mes recent per poder crear un futur millolr si cap per a la nostra festa Morocristana.


    FORO DELS MOROS I CRISTIANS


       
 

 

 

 

 
Conqueridors
2006-2018